Vi söker franchisetagare i Karlstad – öppning augusti 2017


Vill du göra något nytt – bli en glad och stolt Yogiboost franchisetagare?
Är det dags för en förändring och göra något nytt i livet? Kanske vill du jobba med ett frozen yoghurt koncept och sprida glädje till dina kunder varje dag. Vi söker nu samarbetspartners i form av franchisetagare i Karlstad på ett mycket attraktivt läge, planerad öppning i augusti 2017.

Vi söker en person med följande egenskaper
Bra ledare, stark drivkraft, serviceinriktad, brinner för kundservice, utåtriktad, social, ansvarsfull, ekonomiska kunskaper och har en stor passion för våra produkter – för det är vad vi tror krävs för att bli en framgångsrik Yogiboostare.

Var finns vi?
Yogiboost glasskaféer finns idag i Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Shenzhen i Kina. Det första öppnade i maj 2013 på Emporia i Malmö.

Vår produkt
Yogiboost erbjuder Sveriges största utbud av frozen yoghurt, milkshakes och smoothies. Med minst 10 goda smaker av vår frozen yoghurt och mer än 70 smakliga tillbehör blir kundens kombinationsmöjligheter nästintill oändliga. Unika smakupplevelser skapas av kunden själv som väljer alla sina ingredienser fritt. Vi erbjuder även varma och kalla drycker samt ett utbud av kakor.

Varför välja oss?
Engler Invest AB är ett familjeföretag, som äger och driver den populära frozen yoghurt kedjan Yogiboost i Sverige. Vi har en lång och gedigen kommersiell erfarenhet av att leda, driva och utveckla internationella affärskoncept. Vi har också expertis inom etablering, drift, ekonomi, försäljning, marknadsföring och kundservice. Vi har haft ledande positioner och ansvar för uppstart inom handeln, e-handel och turistnäringen i företag som IKEA och GAME.

Vi är mycket glada och stolta över vårt frozen yoghurt koncept, våra produkter, vår personal och att vi som företag bidrar till att många ungdomar ofta får sitt första riktiga jobb på Yogiboost.

Vår vision
Är att skapa en glad, trevlig och lite äventyrlig fikapaus i vardagen, för ungdomar och barnfamiljer i en värld av goda smaker. 

Många nöjda kunder
Sen vi öppnade vårt första glasskafé 2013 har vi haft över 2.5 miljoner nöjda kunder. Det fortsätter att komma nya och återkommande kunder varje dag, vilket är fantastiskt kul! Detta återspeglas tydligt på våra sociala medier. Se #yogiboost eller @yogiboost på Instagram och Facebook för att ta del av kundernas kommentarer och bilder.

Lönsamhet är viktigt
För oss är det viktigt att vi och våra franchisetagare driver lönsamma Yogiboost-glasskaféer. Vår franchise företagsmodell kan givetvis inte ge lönsamhetsgarantier, men med vår långa erfarenhet, hjälp med affärsplan, marknadsplan, val av läge och projektplan för uppbyggnad av ditt nya glasskafé får ni de rätta förutsättningarna för att lyckas från dag ett. Detta ger dig som franchisetagare en bra plattform för att öppna och bedriva ett lönsamt glasscafé.

Vi erbjuder dig: 

 • Ett beprövat koncept och ett starkt varumärke
 • Projektledning vid uppstart
 • Grafisk profil, kommunikationsmaterial samt hemsida
 • Nyckelfärdigt koncept
 • Kunskap och utbildning
 • Leverantörs- och serviceavtal för bruksmaterial, sortiment, maskiner, kassasystem, schemaläggning, instämplingsprogram av personal och inredning
 • Gemensam marknadsföring
 • Produktutveckling
 • Konferens och möten med andra franchisetagare
 • Intäkt- och kostnadsbudgetering

Initial investering:

 • Inträdesavgift från 150 000 SEK
 • Ett glasskafé med maskiner, inredning och skyltar, etc. kostar mellan 1,4 till 1,8 miljoner, beroende av lokalstorlek. Delar av detta kan finansieras genom leasing och banklån vilket ger ett behov av eget kapital på cirka 400 000 SEK.

Franchiseavgifter:

 • Royalty: 7 % av din bruttoomsättning exklusive moms

Våra krav på franchisetagare: 

 • Ett registrerat aktiebolag (AB)
 • Ekonomiska resurser för uppbyggnad, butiksdesign, utrustning och inredning.
 • Se investeringen i ett långsiktigt perspektiv


Vill du vara med på denna framgångssaga och bli en stolt Yogiboostare? 

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig! 

INTRESSEANMÄLAN

15 + 5 =